skip to Main Content

PDO TRÅDAR

Vid trådlyft använder vi absorberbara kirurgiska suturer gjorde av ämnet Polydioxanon som förs in i huden för att stimulera kroppens produktion av kollagen samt elastin vilket ger en hudföryngrande effekt. Det finns olika sorters PDO-trådar för olika ändamål, vilken typ av trådar som just du behöver bestäms under konsultationen med din behandlare.

Kollagenstimulerande PDO-trådar är tunna trådar som förs in ytligt i huden och bidrar till en uppstramande effekt och en allmän hudförbättring.

COG-trådar med ”hullingar” är lite tjockare trådar med en stark lyftkapacitet som förs in lite djupare in i huden. Dessa rekommenderas till de som även behöver en lyftande effekt i mellersta och/eller nedre delen av ansiktet alt hals.

Save

Vanliga frågor & svar

Hur går behandlingen till?

Inför en behandling med kollagenstimulerande trådar behöver du sitta i en timme med bedövningssalva, därefter förs trådarna in med hjälp av tunna kanyler. Antalet trådar varierar men vid en behandling av hela ansiktet används ungefär 50st trådar per ansiktshalva. Det finns alltid risk för blåmärken som varar i 7 – 10 dagar och en viss svullnad som lägger sig inom 2–3 dagar.

Vid behandling med COG-trådar använder vi lokalbedövning (tandläkarbedövning) som kommer att sitta i 3–4 timmar efter behandlingen. Du kan därför uppleva att du är sned i munnen, dreglar, läspar och är svullen under tiden som bedövningen verkar. Dessa symptom lägger sig inom några timmar. Vid behandling av COG trådar används mellan 4–12 trådar per ansiktshalva. Trådarna förs in med hjälp av en trubbig kanyl för att minimera risken för blåmärken och vävnadsskador. Eftersom trådarna är lite tjockare kan du känna dig öm och lite svullen i ansiktet ca 3–4 veckor efter behandlingen vilket är helt normalt och övergående.

Vad är Polydioxanon (PDO) trådar?

PDO-trådarna som används vid trådlyft är mycket tunna och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Du kommer inte att ”se” trådarna när de ligger på rätt sätt under huden.

Vilka områden kan jag behandla?

Trådlyft kan göras på hela kroppen. De behandlingsområden som vi idag erbjuder är ansikte.

  • Allmän förbättring av hudens späns och elasticitet på ansikte, hals dekolletage
  • Lös hud under ögonen
  • Hänging hud i ansiktet
  • Dubbelhaka

Vem passar att göra trådlyft?

Det passar dig som vill ha allmän hudförbättring i ansiktet eller på hals/dekolletage men även dig som redan har mycket volym därav inte är en bra kandidat för fillers men som upplever tung/hängande hud.

Vad händer efter behandling?

Konvalsensen är ju olika beroende på om man gjort COG-trådar eller kollagenstimulerande trådar så där måste du vara mer tydlig

Kollagenstimulerande trådar – Det finns alltid risk för blåmärken som varar i 7 – 10 dagar och en viss svullnad som lägger sig inom 2–3 dagar.

COG-trådar – Risk för blåmärken och eftersom trådarna är lite tjockare kan du känna dig öm och lite svullen i ansiktet ca 3–4 veckor efter behandlingen vilket är helt normalt och övergående.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Efter ett trådlyft med COG-trådar ser man en omedelbar uppstramande/lyftande effekt men det slutgiltiga resultatet kan man se ca 6 mån efteråt.

Vid kollagen stimulerande trådar ser man ingen omedelbar effekt men resultatet börjar ge sig till känna efter 2-3 månader och full effekt kan man se efter ca 6 månader.

En touch up kan komma att behövas efter ca 1,5 år men om man underhåller resultatet med andra behandlingar kan de vara längre än så.

Trådlyft Estetiska Kliniken

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Pris behandling

12 900 kr. för full face.

Exakt priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

 

Save

Save

Back To Top