skip to Main Content
Injektionsbehandling Ytliga ådernät Ben

Injektionsbehandling av ytliga ådernät på benen.

Ådernät och bristningar i blodkärlen gör livet surt för många. Men det finns en enkel metod för att slippa ben som täcks av blålila ådror.  Vi använder injektioner med ett ämne som kallas Aethoxysklerol som gör att kärlen bleknar och försvinner.

Vid behandling av åderbråck samarbetar vi med Venous Centre, Sveriges ledande specialistklinik för behandling av åderbråck. De har regelbundet mottagning vid vår klinik i Sundsvall. Ring Venous Centre direkt på 08-587 101 33 om du vill boka tid för undersökning och bedömning.

scandinavianvc.se

Vanliga frågor & svar

Vad är Aethoxysklerol?

Ett skonsamt läkemedel för behandling av bristningar i blodkärlen, så kallade kärlspindlar som uppstår i benen.

Hur ser man ut efteråt?

De injicerade blodkärlen blir blåaktiga och det injicerade området mera framträdande de första veckorna efter behandlingen innan kärlspindlarna försvinner.

En behandling kräver ingen sjukskrivning utan man kan leva som vanligt och även sköta ett rörligt arbete. Risken för komplikationer är mycket liten och behandlingen medför inga missprydande operationsärr.

Gör det ont?

Sticket känns minimalt – eller inte alls. En snabbt övergående klåda och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen. Efter några dagar då ihopklistringsprocessen startat kan huden ömma.

Hur går behandlingen till?

Metoden kallas sklerosering och innebär att man försiktigt för in medlet i blodkärlen med mycket tunn nål. Sedan läggs ett omedelbart tryck mot behandlade kärl med en stödstrumpa.

Hopklistringsprocessen tar mellan en och tre veckor och oftast krävs flera behandlingar med några veckors mellanrum.

Hur fungerar Aethoxysklerol?

Medlet framkallar en irritation på kärlens insida. När kärlväggarna därefter pressas samman kommer dessa att ”klistras ihop” för att efter en tid att helt försvinna.

Finns det biverkningar?

En lätt rodnad eller klåda kan uppstå vid injektionsstället. Efter några dagar kan en ömhet uppstå i det behandlade området. Vid enstaka tillfällen kan huden bli brunfärgad vid injektionsstället. Allvarliga biverkningar är mycket sällsynta.

ådernät ben

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

Back To Top