skip to Main Content

Botulinumtoxin mot spänningshuvudvärk, tandgnissel och armsvett

Behandling med Botulinumtoxin, även känt som ”Botox” är en synnerligen effektiv behandling för att helt ta bort din armsvett. Det är en relativt enkel och inte alltför smärtsam behandling där kanske hälften väljer att ha bedövningskräm 1 timme innan för att minska besvär av stick och sveda. Det är enklast om du rakat armhålorna men helst inte sista 2 dagarna innan behandlingen.

Själva behandlingen består i ca 20 ytliga stick i varje armhåla och tar inte mer än 15 minuter att göra. Effekten kommer oftast på bara någon dag och sitter i över 6 månader, vid upprepad behandling kanske längre. Behandlingen upprepas tidigast efter 3 månader men oftast efter 6-9 månader eller glesare. En ny behandling görs helt enkelt om armsvetten blir besvärande igen.

Behandling med Botulinumtoxin mot tandgnissel är oftast en effektiv behandling för att minska spänningar i käkarna, tandpressning, tandgnissel och ibland spänningshuvudvärk. Det är en enkel, snabb och smärtfri behandling och kräver inga förberedelser. Själva behandlingen består i 3-4, ibland fler, stick i vardera sidans tuggmuskulatur.

Effekten kommer successivt under första veckan och ibland, speciellt första gången, kan det behövas en kompletterande behandling vid återbesöket efter 2 veckor.  Behandlingen upprepas tidigast efter 3 månader och detta kan vara behövligt i början. Med tiden blir behovet ofta allt mindre eller upphör helt och ny behandling görs om besvär återkommer.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Vanliga frågor & svar

Svettas man mer på andra ställen efter behandling mot armsvett?

Nej, armsvett har i princip inget att göra med reglering av kroppstemperatur och därför påverkas inte svettning på andra delar av kroppen.

Kan man prata och tugga som vanligt efter behandling mot tandgnissel?

Ja, bara en liten del av de starka tuggmusklerna blir svagare men detta märks inte vad gäller tuggfunktion eller tal.

Finns det några risker eller biverkningar med behandling mot tandgnissel?

Det finns inga allvarliga risker eller inte övergående biverkningar att räkna med. Ibland kan man märka muntorrhet vilket beror på att ”botox” även påverkat den närliggande spottkörteln. Om detta skulle märkas, vilket är sällan, så är det övergående och brukar inte vara besvärande.

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

 

Save

Back To Top