skip to Main Content

Botulinumtoxin mot spänningshuvudvärk och tandgnissel

Behandling med Botulinumtoxin mot tandgnissel är oftast en effektiv behandling för att minska spänningar i käkarna, tandpressning, tandgnissel och ibland spänningshuvudvärk. Det är en enkel, snabb och smärtfri behandling och kräver inga förberedelser. Själva behandlingen består i 3-4, ibland fler, stick i vardera sidans tuggmuskulatur.

Effekten kommer successivt under första veckan och ibland, speciellt första gången, kan det behövas en kompletterande behandling vid återbesöket efter 2 veckor.  Behandlingen upprepas tidigast efter 3 månader och detta kan vara behövligt i början. Med tiden blir behovet ofta allt mindre eller upphör helt och ny behandling görs om besvär återkommer.

Save

Vanliga frågor & svar

Kan man prata och tugga som vanligt efter behandling mot tandgnissel?

Ja, bara en liten del av de starka tuggmusklerna blir svagare men detta märks inte vad gäller tuggfunktion eller tal.

Finns det några risker eller biverkningar med behandling mot tandgnissel?

Det finns inga allvarliga risker eller inte övergående biverkningar att räkna med. Ibland kan man märka muntorrhet vilket beror på att ”botox” även påverkat den närliggande spottkörteln. Om detta skulle märkas, vilket är sällan, så är det övergående och brukar inte vara besvärande.

Se Fass.se för detaljerad information kring biverkningar.

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Pris behandling

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

 

Save

Save

Back To Top