skip to Main Content
Miradry Estetiska kliniken

MiraDry® för behandling av armsvett

MiraDry är en icke-kirurgisk behandling som eliminerar axillär hyperhidros (överdriven svettning under armarna). MiraDry använder mikrovågsenergi, en idealisk metod för att behandla svett- och odörkörtlarna under armarna. Energin levereras till den nivå under hudytan där körtlarna ligger och förstör dem effektivt med värme. En samtidig, kontinuerlig kylning av huden skyddar det ytliga hudlagret. MiraDry är den enda metoden som både reducerar svett och svettlukt.

MiraDry kan inte användas för att behandla överdriven svettning i andra områden än, såsom händer eller fötter eftersom behandlingen har optimerats för att behandla armhålorna.

Save

Vanliga frågor & svar

Vilka resultat kan jag förvänta mig med MiraDry?

Cirka 150 000 behandlingar har gjorts runt om i världen med miraDry®. De flesta patienter rapporterar en dramatisk minskning av sin svettning och lukt. I en klinisk studie sade sig 90% av patienterna ha blivit hjälpta efter endast en behandling och den genomsnittliga svettminskningen var ca 82%.

Du bör se/känna en minskning av svettproduktionen omedelbart efter behandling. Som med alla medicinska åtgärder, kommer resultatet att variera från person till person. Oftast räcker en MiraDry behandling, vissa personer kan behöva ytterligare en behandling efter ca 3 månader.

Gör behandlingen ont?

De flesta patienter beskriver behandlingen som smärtfri. Innan behandling lokalbedövas armhålan.

Behöver jag inte svettkörtlar?

Din kropp behöver svettkörtlar för att kyla sig, totalt har kroppen 2-4 miljoner svettkörtlar – endast cirka 2% finns i dina armhålor. Att eliminera dessa 2% av svettkörtlarna påverkar inte din kropps förmåga att kyla sig själv. Med miraDry upplever du många av fördelarna med att reducera svett och lukt i området kring armhålan, men du fortsätter att svettas på andra kroppsdelar som vanligt.

Som en bonus så eliminerats även håret under armarna.

Behandlingen är bestående.

Vad händer efter behandlingen?

Det är lämpligt att ta värktabletter och använda is eller annan kylning i en eller ett par dagar efter behandlingen. Man kan återgå till normala aktiviteter eller arbete direkt efter behandlingen, och man kan normalt återuppta träning inom några dagar.

En del lokal ömhet eller svullnad är normalt, och det kan kännas lite knöligt under huden i armhålan, det försvinner vanligtvis inom några veckor. En del patienter kan uppleva en tillfällig förändring i känseln i huden i armhålorna eller i överarmarna. Detta försvinner gradvis.

Vad skall jag tänka på?

  • Raka armhålorna 2-4 dagar före behandling
  • Använd inte deodorant behandlingsdagen
  • Räkna med svullnad och ömhet första dygnet
  • Förbered gärna små påsar med frysta ärtor för att kyla armhålorna
  • Undvik hård träning första dagarna
Miradry Estetiska Kliniken

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Pris behandling

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

 

Save

Save

Back To Top