skip to Main Content
dermapen estetiska kliniken sundsvall

Dermapen

Dermapen™ är en avancerad micro needling behandling, som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt.

Dermapen™ rekommenderas till bland annat:
– Huduppstramning- och föryngring
– Fina linjer och rynkor
– Stora porer
– Oren hud, acne
– Milier, keratosis pilares
– Pigmenteringar
– Ärr – inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskadorv
– Hudbristningar
– Alopecia

Vad är Micro needing?

Micro needling blir mer och mer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt beskrivet, orsakar Dermapen™ en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av tex fraktionerad laser, men Dermapen™ har mycket mindre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En Dermapen™-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

 

Dermapen + Restylane Skinbooster

Restylane Skinboosters är en behandling som återfuktar huden på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger en naturlig lyster – detta med hjälp av en speciellt utformad hyaluronsyra som stannar längre i kroppen än den hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen.

Traditionellt utförs denna behandling med hjälp av injektioner. Men nu kan vi presentera ett helt nytt sätt att ge din hud alla fördelar hos Skinboosters, utan att behöva genomgå en injektionsbehandling.

Dermapen är en s k microneedling-behandling där man skapar små microkanaler ned i huden vilket dels stimulerar det naturliga bildande av kollagen och dels gör det möjligt att slussa ned Restylane Skinbooster på djupet i huden.

Dermapen och Skinboosters i kombination är ett nytt effektivt sätt att på djupet återfukta huden, förbättra hudkvalitet och struktur och skapa en naturlig lyster och hudföryngring.

Vad händer efter behandlingen?

Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efter behandlingen. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland kan det ta upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen är det viktigt att du undviker att röra vid ansiktet (risk för bakterier). Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

dermapen estetiska kliniken

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

Back To Top