skip to Main Content
coolscupting estetiska kliniken fettreducering lovehandles lokala fettdepåer bestående resultat

CoolSculpting för fettreducering

Själva teknologin bakom CoolSculpting heter Cryolipolysis. Cryo betyder ”kyla” och lipolys betyder ”nedbrytning av fett”.

Med över 70 vetenskapliga studier och över 4 miljoner behandlingar så kan CoolSculpting stolt presentera sig som en mycket effektiv och säker produkt. CoolSculpting är den enda produkten på marknaden som har ett FDA godkännande (Food and Drugadministration, amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket) och har ett inbyggt säkerhetssystem som omöjliggör frysskada.

CoolSculpting teknologin använder kontrollerad kyla för att med hög precision angripa fettcellerna. Ingreppet är effektivt och skonsamt, och påverkar inte hudstrukturen och muskelvävnad. Fettcellerna är extra känsliga för kyla och när man tillsätter, kontrollerad kyla under en kontrollerad tid så kristalliseras (fryses) fettcellerna, och dör. Din kropp transporterar sedan gradvis bort de döda fettcellerna via lymfatiska systemet och resultaten blir permanenta.

Vanliga frågor & svar

Hur upplever man behandlingen?

Under behandlingen läggs en geldyna och en applikator på området som skall behandlas. Applikatorn suger in behandlingsområdet/fettdepån i applikatorskålen, vilket kan kännas som att det drar och ”nyper” lite. Därefter tillförs området kyla under kontrollerade former, vilket kan upplevas som intensivt kallt under ungefär 10 minuter tills området domnar. Många patienter läser, kollar sina mail eller till och med tar en tupplur under behandlingen. Efteråt kan man vanligen återuppta normala aktiviteter. Behandlingen tar från 35 min.

Vart tar fettet vägen?

När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frysts), transporterar kroppen bort dessa döda celler på naturlig väg. När cellerna har avlägsnats från kroppen är fettet borta för alltid. Behandlingen är således permanent.

Fungerar det verkligen?

Ja! 95% av alla patienter som genomgår en CoolSculpting-behandling är nöjda. För att ge dig en behandling som är helt och hållet anpassad efter dina önskemål och förutsättningar så är det av största vikt att patienten först genomgår en konsultation.

När ser man resultaten?

Patienter kan se resultat så snabbt som fyra veckor efter behandlingen, med den mest dramatiska effekten uppstår efter fyra månader. Varje patient är unik, vilket är varför ZELTIQ rekomenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekter.

Trygghet

CoolSculpting har kliniskt bevisats vara en säker och effektiv behandling. Med den patenterade säkerhetsmekanismen, Anti-Freeze Detect System, som omöjliggör frysskada, är CoolSculpting den enda ledande kylbaserade, icke-kirurgiska behandlingen för att avlägsna fett som har godkänts av amerikanska FDA-myndigheten. Under behandlingen kan patienter sitta eller ligga ned bekvämt och läsa, arbeta på en laptop eller till och med ta en tupplur.

För mer information gå in på: coolsculpting.se

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

Back To Top