skip to Main Content
ögonlockskirurgi

Ögonlockskirurgi

Övre ögonlockskirurgi utförs oftast på grund av att man har hängande ögonlock eller små ögonspringor. Det kan ge ett lite trött utseende och du ser äldre ut än du känner dig. Övre ögonlocksplastik kan återge dig den där ungdomliga pigga blicken. Andra symptom från tunga hängande ögonlock kan också vara tyngdkänsla och ibland till och med minskat synfält. Ibland kan man även ha utbuktningar nära näsryggen på övre ögonlocken. Det kommer från att fett som tidigare legat djupare i vävnaden buktar fram.

Att operera övre ögonlock med ett snyggt resultat innebär att man tar bort den slappa hängiga huden i ytterkanten av ögonlocket som hänger ner, men också att vid behov flytta eller ta bort fett och överflödig vävnad, för ett fritt synfält och ett piggare utseende på ögat.

Save

Vanliga frågor & svar

Hur går operationen till?

Själva operationen görs med lokalbedövning och tar ca en timme. Vi mäter ut hur mycket överskottshud du har och avlägsnar denna via det veck du redan har på ögonlocket. Då kan vi också vid behov avlägsna överflödigt fett. Ärret syns därför obetydligt efter läkning. Det kan vara lite rött en tid efter operationen, men bleknar med tiden och kommer inte påverka ditt utseende. Huden sys och stygnen tas bort efter en vecka.

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Pris behandling

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 500 kr.
Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se övriga priser »

 

Save

Save

Back To Top