skip to Main Content
prp estetiska kliniken

Hudbehandling med PRP

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) även kallad Dracula eller Vampyr behandling är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring. Vår hud åldras till följd av ärftliga faktorer och yttre påverka. Behandling med PRP ökar kollagenproduktionen och blodcirkulationen som ger nytt liv i huden. Resultaten ger en slätare och mer elastisk hud. Vanliga behandlingsområden är huden omkring och under ögonen, kinder, haka, dekolletage och händer.

Vanliga frågor & svar

Hur går behandlingen till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad/åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med små tunna nålar i huden eller slussas ner med hjälp av Dermapen. 
Läs mer om Dermapen behandling Här »

Resultat

PRP är en behandlingskur och i samband med konsultation diskuteras en behandlingsplan. Vanligtvis behövs det 3 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Effekten kan ses efter ett par veckor i form av förbättrad struktur och hudton. Varaktighet av behandlingen varierar individuellt men kvarstår vanligtvis i 12 månader. 

Vad händer efter behandling?

Hudrodnad och svullnad kommer att förekomma vid injektionsområdet. Svullnaden lägger sig efter ca 24 timmar och ibland kan det bli ett blåmärke som försvinner inom några dagar.

Hårbehandling

PRP används även för behandling av håravfall.
När tillväxtfaktorerna injiceras i de trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka, vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring. Behandlingen utförs på samma sätt som när den injiceras i huden. Antal behandlingar beror på utgångsläget och vilket resultat som vill uppnås, vilket diskuteras under en konsultation. 

Boka tid

Du kan enkelt boka tid för din behandling direkt på vår hemsida.
Gå till bokningssidan »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med behandlingskostnaden.

Se priser »

Back To Top